Massage vormen

ONTSPANNINGSMASSAGE:

Voel je jezelf wel eens uitgeblust of vermoeid? Heb je last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek? Rug-, nek- en/of schouderklachten? Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. Maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een massage erg prettig zijn. Kortom, massage is geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil (laten) verzorgen.

Wat doet een ontspanningsmassage met je:

De naam ontspanningsmassage zegt het eigenlijk al. Alles is erop gericht om je tot ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten. De ontspanningsmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een (warme) massageolie gebruikt wordt.

Naar keuze worden rug/hoofd/nek, benen/voeten,  armen/handen en het gezicht gemasseerd. Aan het einde van een rugmassage wordt de olie verwijderd met heerlijk warme doeken. 

U heeft de keuze uit:

  • volledige achterkant (benen, voeten, rug en hoofd)
  • alleen benen (voor + achter)
  • alleen rug + hoofd
  • rug, gezicht, handen en voeten (verwenmassage)

 

INDIASE HOOFDMASSAGE:

Een zeer ontspannende en verkwikkende massage van o.a. het hoofd, nek en schouders en bovenarmen eventueel uit te breiden met het gezicht, de onderarmen en de handen. Deze massage wordt door de kleding heen gemasseerd zonder gebruik van olie.  Gedurende een dag zitten we veel in ons hoofd (denkwerk en/of kopzorgen!). Ook nek en schouders zijn gebieden waarin gedurende de dag spanningen en stress worden opgeslagen. Doormiddel van deze Indiase hoofdmassage ontstaat er een snelle en diepe ontspanning.  

Een standaard Indiase Hoofdmassage duurt ongeveer 30-40 minuten en is uit te breiden naar ongeveer 50-60 minuten. 

Effecten van deze massage:

- Vermindering van vermoeidheid en stress

- Verlichting van gespannen nek- en schoudergebied

- Verlichting van spanningshoofdpijn en gespannen ogen

- Bevordering van een gezonde huid, gezond haar en de haargroei

- Verbetering van concentratie