Therapieën en cursussen

VOETREFLEXZONE THERAPIE:

Al de organen en weefsels van ons lichaam worden weerspiegeld in onze voeten onderverdeeld in zones. Door deze zones te behandelen d.m.v. druk en massage krijgt  het lichaam een betere doorbloeding, een betere afvoer van afvalstoffen en een betere energiedoorstroming.
Bovendien heeft voetreflexzonetherapie een zeer ontspannend effect op lichaam en geest.
Voetreflexzonetherapie is een complementaire (aanvullende) behandelmethode voor gerichte klachten, als preventieve behandeling of ter ontspanning. Voetreflexzonetherapie is géén vervanging van de reguliere behandelmethodes.

HYPNOTHERAPIE:

Hypnotherapie is een behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Het gebruik van trance (oftewel hypnose) vormt de spil van deze therapie. In hypnotherapie wordt hypnose therapeutisch ingezet. Een hypnotische staat (trance) wordt doelbewust opgewekt als therapeutisch middel. In tegenstelling tot hetgeen tijdens theaterhypnose gebeurt, behoudt u altijd de controle over uzelf.

In deze therapie komt u dichter bij uw onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kunt u nieuwe inzichten krijgen en deze op uw eigen manier toepassen in uw dagelijks leven en zo uw doelen verwezenlijken. Anders gezegd: onder deskundige begeleiding krijgt u meer inzicht in en controle over onbewuste reacties. Daardoor kunnen waardevolle vermogens in het systeem van de geest en het lichaam beter worden aangesproken. Denk bijvoorbeeld aan het goed omgaan met emoties, en het benutten van lichamelijke en geestelijke capaciteiten.

Wanneer u, de cliënt, goed gemotiveerd bent en zich inzet voor verandering, worden vaak al op korte termijn positieve resultaten bereikt. Dit is mede afhankelijk van hoe diep de klacht is geworteld en vanuit welke achtergrond de problematiek is ontstaan.

Met hypnotherapie worden veel klachten verminderd of verholpen. Omdat ieder mens uniek is en elke klacht of hulpvraag anders is, zou het onzorgvuldig zijn hier te stellen dat bepaalde klachten opgeheven worden met hypnotherapie.
Veel klachten komen in aanmerking voor behandeling met hypnotherapie.
De behandeling door artsen en medisch specialisten blijft voor tal van ziektes van groot belang. Als ondersteuning hiervan biedt hypnotherapie steun, inzicht in eigen handelen en kwaliteiten, vermindering van of beter kunnen omgaan met de klachten en bij sommige klachten of problemen klachtenvrij zijn.
Hieronder een greep uit de lijst van klachten, waarvan in de praktijk is gebleken, dat deze zinvol behandeld kunnen worden met hypnotherapie:
o Afleren van ongewenst gedrag, zoals roken, nagelbijten etc.
o Angsten, fobieën
o Afvallen
o Depressieve gevoelens
o Emotionele uitbarstingen
o Inzicht krijgen in eigen mo­ge­lijkheden
o Nervositeit en spanning
o Pijnklachten
o Psychosomatische klachten, bijvoorbeeld maag­- en darmklachten, hyperventileren
o Slaapproblemen
o Stress
o Trainen van vaardig­he­den, bijvoorbeeld spreken in het openbaar of voor grote groepen
o Traumaverwerking
o Versterken en/of ondersteunen van een genezingsproces
 
ACCESS BARS
 
Wat zijn de Bars eigenlijk?
De Bars zijn energiebanen op en door het hoofd. Door de 32 punten op het hoofd zacht aan te raken, ontstaat een verandering in de hersengolfactiviteit. De Theta-bewustzijnsstaat is te vergelijken met een diepe meditatie. Tijdens een Bars-sessie komt de cliënt in deze diepe ontspanning, zonder daar zelf iets voor te hoeven doen. Ook hypnotherapeuten maken therapeutisch gebruik van deze Theta-bewustzijnsstaat om positieve verandering bij hun cliënten te bewerkstelligen.
 
Een van de voordelen van een Bars-sessie is dat je niet langer in de ‘verhalen’ hoeft te gaan. Gedurende de behandeling laat de cliënt op energetisch niveau datgene los, wat hem niet langer dient. Dit proces vindt grotendeels onbewust plaats en er ontstaat meer rust en ruimte in het hoofd en de rest van het lichaam. Een bijzondere ervaring! 
Na de behandeling ervaart men een zeer ontspannen toestant en volledige rust in het hoofd. 

HEALING:

Reiki is het Japanse woord voor Universele (Rei) levensenergie (Ki). Een Reiki behandeling is een veilige manier van energieoverdracht door middel van handoplegging. Een Reiki behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en helpt energie-blokkades op te heffen. Reiki zorgt voor balans tussen lichaam en geest en is een prima remedie bij stress en burn-out klachten. Maar ook andere chronische klachten (denk aan hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid) kunnen bij uitstek met Reiki behandeld worden. Bovendien is een Reiki behandeling een hele goede ondersteuning van elke reguliere aanpak. Ook “gezonde” mensen ervaren na een Reiki behandeling een gevoel van diepe ontspanning en nieuwe energie. De mogelijkheid bestaat dat ik bij een Reiki behandeling gebruik maak van Kristallen (halfedelstenen). 

REIKI HEALING: Wat gebeurd er bij een healing: Bij een persoonlijke en directe Reiki healing wordt de cliënt in aangeklede toestand op een behandeltafel behandeld. Het dragen van makkelijke en niet knellende kleding is prettig ter bevordering van de ontspanning. Door middel van verschillende en bepaalde handposities wordt de universele energie via de Reiki behandelaar doorgegeven. Vindt de cliënt het onplezierig om direct aangeraakt te worden dan houdt de behandelaar zijn handen enige centimeters boven het lichaam. Reiki vindt altijd de juiste weg.

REIKI CURSUSSEN: Ben je geïnteresseerd in Reiki en wil je zelf heler worden door het toe te passen op jezelf of op een ander, dan bied ik je de mogelijkheid om een Reiki 1 cursus te volgen. Beoefen je al Reiki maar heb je behoefte aan meer verdieping, dan bied ik je de mogelijkheid om een Reiki 2 of Reiki 3A cursus te volgen. Alle Reiki cursussen worden door mij in principe individueel gegeven. Wil je toch graag met meerdere (bijv. familie of vrienden) een cursus volgen, dan kan dat uiteraard ook.

MAHATMA HEALING: Mahatma betekent letterlijk vertaalt "Grote Ziel" en kent de respectvolle titel en de belichaming van de Goddelijke Bron. De Mahatma Energie komt rechtstreeks van de bron en is een van de meest zuivere, pure en liefdevolle energie wat beschikbaar is voor healing. Deze vorm van helende energie bevat het volledige spectrum aan kleuren en daarmee alle stralen die verbonden zijn met Vader / Moeder / God / Bron. Deze energie vertegenwoordigd de hoogste trillingsfrequenties. Mahatma Healing brengt evenwicht en harmoniseert alle twaalf lichaam systemen. Ruimt emoties op, geeft ons de benodigde energie en de potentieel voor het ontvangen van belangrijke inzichten. Het is ook een ontspannende energie wat altijd goed is voor een mens…even los van onze overheersende mind, Mahatma energie brengt verlichting voor de volgende symptomen: - Hoofdpijn - Migraine - Vermoeidheid - Emotionele blokkades - Chakra reiniging - Meridiaan reiniging - Herstel van ziekte - Herstelt algehele balans in je leven - Biedt antwoorden en inzicht op vragen.

ENERGETISCH READING:

Ieder mens heeft een energetisch veld. Dit is waar te nemen en het vertelt iets over het welzijn van een persoon. Bij Energetisch Reading stem ik me af op jouw "Hogere Zelf". Hierdoor zal er qua levensloop al heel veel duidelijk worden. Allereerst zal ik je levensloop benoemen door middel van "een roos" als symbool. Door de roos te lezen wordt er al heel veel duidelijk beginnend bij de wortels, de steel, de bladeren en de bloem zelf. Je "Hogere Zelf" laat mij zien welke gebeurtenissen of items uit jouw leven benoemd moeten worden. Door deze waarnemingen wordt er een beeld gevormd over waar in jouw energieveld verstoringen zijn of waar de energie goed doorstroomt. Deze waarneming geeft je hierin inzicht waardoor de energie weer in het hier en nu en in overeenstemming met de natuurlijke levensweg en levensstroom komt zowel fysiek, emotioneel als mentaal.

" cliënten vinden het een bijzondere ervaring "