Therapieën en cursussen

HEALING:

Healing (Reiki of Mahatma Energie) is een behandeling met een veilige manier van energieoverdracht door middel van handoplegging. Een healing stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en helpt energie-blokkades op te heffen. Healing zorgt voor balans tussen lichaam en geest en is een prima remedie bij stress en burn-out klachten. Maar ook andere chronische klachten (denk aan hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid) kunnen bij uitstek met healing behandeld worden. Bovendien is een healing een hele goede ondersteuning van elke reguliere aanpak. Ook “gezonde” mensen ervaren na een healing een gevoel van diepe ontspanning en nieuwe energie. 

Ik werk hierbij met Kristallen (half edelstenen), de Engelen, Aardse materialen en al het andere wat nodig is om jouw "zijn" in balans te krijgen. Alles wat van jou wordt verwacht is dat je je openstelt voor wat nodig is en wat gaat komen. Healing wordt over het algemeen als "bijzonder" ervaren. Er kan overigens wel een proces(je) op gang komen wat gepaard kan gaan met bijv. emoties etc.  Schrik daar dan niet van.... Je kunt het eigenlijk alleen maar toejuichen.... Loslaten noemen we dat...... 

 

REIKI CURSUSSEN:

Ben je geïnteresseerd in Reiki en wil je zelf behandelaar worden door het toe te passen op jezelf of op een ander, dan bied ik je de mogelijkheid om een Reiki 1 cursus te volgen. Beoefen je al Reiki maar heb je behoefte aan meer verdieping, dan bied ik je de mogelijkheid om een Reiki 2 of Reiki 3A cursus te volgen. Alle Reiki cursussen worden door mij in principe individueel gegeven. Wil je toch graag met meerdere (bijv. familie of vrienden) een cursus volgen, dan kan dat uiteraard ook.

 

VOETREFLEXZONE THERAPIE:

Al de organen en weefsels van ons lichaam worden weerspiegeld in onze voeten onderverdeeld in zones. Door deze zones te behandelen d.m.v. druk en massage krijgt  het lichaam een betere doorbloeding, een betere afvoer van afvalstoffen en een betere energiedoorstroming.
Bovendien heeft voetreflexzonetherapie een zeer ontspannend effect op lichaam en geest.
Voetreflexzonetherapie is een complementaire (aanvullende) behandelmethode voor gerichte klachten, als preventieve behandeling of ter ontspanning. Voetreflexzonetherapie is géén vervanging van de reguliere behandelmethodes.

 

HYPNOTHERAPIE (regulier)

Hypnotherapie is een behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Het gebruik van trance (oftewel hypnose) vormt de spil van deze therapie. In hypnotherapie wordt hypnose therapeutisch ingezet. Een hypnotische staat (trance) wordt doelbewust opgewekt als therapeutisch middel. In tegenstelling tot hetgeen tijdens theaterhypnose gebeurt, behoudt u altijd de controle over uzelf.

In deze therapie komt u dichter bij uw onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kunt u nieuwe inzichten krijgen en deze op uw eigen manier toepassen in uw dagelijks leven en zo uw doelen verwezenlijken. Anders gezegd: onder deskundige begeleiding krijgt u meer inzicht in en controle over onbewuste reacties. Daardoor kunnen waardevolle vermogens in het systeem van de geest en het lichaam beter worden aangesproken. Denk bijvoorbeeld aan het goed omgaan met emoties, en het benutten van lichamelijke en geestelijke capaciteiten.

Wanneer u, de cliënt, goed gemotiveerd bent en zich inzet voor verandering, worden vaak al op korte termijn positieve resultaten bereikt. Dit is mede afhankelijk van hoe diep de klacht is geworteld en vanuit welke achtergrond de problematiek is ontstaan.

Met hypnotherapie worden veel klachten verminderd of verholpen. Omdat ieder mens uniek is en elke klacht of hulpvraag anders is, zou het onzorgvuldig zijn hier te stellen dat bepaalde klachten opgeheven worden met hypnotherapie. Veel klachten komen in aanmerking voor behandeling met hypnotherapie.
De behandeling door artsen en medisch specialisten blijft voor tal van ziektes van groot belang. Als ondersteuning hiervan biedt hypnotherapie steun, inzicht in eigen handelen en kwaliteiten, vermindering van of beter kunnen omgaan met de klachten en bij sommige klachten of problemen klachtenvrij zijn.
Hieronder een greep uit de lijst van klachten, waarvan in de praktijk is gebleken dat deze zinvol behandeld kunnen worden met hypnotherapie:
o Afleren van ongewenst gedrag, zoals roken, nagelbijten etc.
o Angsten, fobieën
o Afvallen
o Depressieve gevoelens
o Emotionele uitbarstingen
o Inzicht krijgen in eigen mo­ge­lijkheden
o Nervositeit en spanning
o Pijnklachten
o Psychosomatische klachten, bijvoorbeeld maag­- en darmklachten, hyperventileren
o Slaapproblemen
o Stress
o Trainen van vaardig­he­den, bijvoorbeeld spreken in het openbaar of voor grote groepen
o Traumaverwerking
o Versterken en/of ondersteunen van een genezingsproces
 
HYPNOTHERAPIE (Regressie en Reïncarnatie)
 
Regressietherapie dient ertoe om gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden --en in het heden een obstakel vormen in het dagelijks functioneren-- op te lossen.
Het is een therapievorm die gebruik maakt van de hypnotische trance. Door middel van de trance verken je en verwerk je die elementen uit het verleden die je in het dagelijks leven belemmeren om gelukkig te zijn. Je gaat patronen ontdekken in het leven die te maken hebben met het probleem.
Regressie is het terugkeren naar een eerdere fase van de levensontwikkeling. Het terugkeren gebeurt door middel van herbeleving (in trance / hypnose)
 
 
ACCESS BARS 
 
De Access Bars is een methode waarbij oude energie en blokkades in je lijf en hoofd worden bevrijd door het licht aanraken van 32 punten op het hoofd. Met deze methode worden gedachten, ideeën, overtuigingen, houdingen, beslissingen, oordelen, emoties, overdenkingen en standpunten die zich tijdens dit of andere levens hebben opgeslagen in ons lichaam opgeruimd.
Tijdens een Bars sessie gaat de energie in de energiebanen door je hele lichaam weer stromen en ruim je allerlei oude "rommel" op. De informatie die geactiveerd wordt is diepgaand en samenhangend. Het geeft inzicht en werkt niet alleen op het mentale. Door de energie wordt juist de emotionele laag geraakt. Het is vergelijkbaar met het opruimen en her-formatteren van je "harde schijf", zodat er weer ruimte ontstaat voor nieuwe inzichten. En omdat de Bars je in beweging brengt, werkt dit langere tijd door.
 
Wil je ook een opgeruimd hoofd? Een Bars sessie duurt ongeveer 75 minuten. Daarna voel je je op zijn minst als na een heerlijke ontspannende massage en op zijn best verandert je hele leven.  Het doel is het opruimen van datgene wat jou beperkt en belemmert in jouw leven.
 
 
ENERGETISCH FACELIFT
 
De Energetisch facelift is een lichaamsproces waarmee vastgezette energieën welke te maken hebben met veroudering verdwijnen. 
Wanneer iemand veel heeft meegemaakt in het leven is dat als eerste duidelijk te zien in het gezicht. Het gezicht straalt niet meer, vertoont rimpels en vaak is er een verzakking van de huid.  Door stress, ouderdom en oordelen die wij hebben over onszelf en de oordelen van anderen die wij als waarheid hebben aangenomen, vermindert het elastisch vermogen van de huid. Alle cellen en moleculen van de huid houden alle inprentingen en ervaringen vast.  Is hier iets aan te doen??   JA !!
 
De Energetisch Facelift zorgt voor de ontlading van de cellen en moleculen, verwijdert de inprentingen en geeft de huid een zichtbare verjongende, vernieuwende, energetische uitstraling die te voelen en te zien is. Deze Facelift wordt op het gezicht gegeven, maar tegelijk wordt het hele lichaam meegenomen in de energie. Je zou het dus ook een "bodylift" kunnen noemen. Wat kan je verwachten van de Energetisch Facelift? Allereerst...verwacht niets en ervaar wat dit met je doet. Wat je terugkrijgt is dat het gezicht meer straalt, tintelt, verfrist, er jonger en zachter uitziet, plus een diepe ontspanning. 

 

ENERGETISCH READING:

Ieder mens heeft een energetisch veld. Dit is waar te nemen en het vertelt iets over het welzijn van een persoon. Bij Energetisch Reading stem ik me af op jouw "Hogere Zelf". Hierdoor zal er qua levensloop al heel veel duidelijk worden. Allereerst zal ik je levensloop benoemen door middel van "een roos" als symbool. Door de roos te lezen wordt er al heel veel duidelijk beginnend bij de wortels, de steel, de bladeren en de bloem zelf. Je "Hogere Zelf" laat mij zien welke gebeurtenissen of items uit jouw leven benoemd moeten worden. Door deze waarnemingen wordt er een beeld gevormd over waar in jouw energieveld verstoringen zijn of waar de energie goed doorstroomt. Deze waarneming geeft je hierin inzicht waardoor de energie weer in het hier en nu en in overeenstemming met de natuurlijke levensweg en levensstroom komt zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Bij een energetisch reading worden géén toekomstvoorspellingen gedaan. 

" cliënten vinden het een bijzondere ervaring "